Składniki (dla 1 osoby):
- 2 plastry szynki
- 1 jajo
- sól
- szczypiorek
- olej do smażenia
Wykonanie:
W szynce (jednocześnie w dwóch plastrach) wyciąć serce.
Jajo wbić do kubeczka.
Jajo wbić do kubeczka.
Rozgrzać trochę oleju na patelni. Przełożyć szynkę na rozgrzaną patelnię (2 plastry złączone ze sobą), chwilę podsmażyć. Ostrożnie do środka przelać jajo, smażyć do momentu ścięcia się jaja. Oprószyć solą i posypać posiekanym szczypiorkiem.
3 komentarze:
ale cudne!! na początku myślałam, że na szynce położyłaś foremkę serduszkową
Siaśka - a no nie :)
Znakomity pomysl! Pisze sie na takie walentynkowe jajeczko jak najbardziej! :)
Bardzo dziekuje za udzial w akcji!
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Prześlij komentarz