środa, 22 lutego 2012

Sałatka z kiszonej kapusty


Składniki na 2 porcje surówki:
  • ok. 400 g kiszonej kapusty z marchewką
  • 1 cebulka
  • natka pietruszki
  • 3 - 4 łyżki oliwy
  • pieprz
  • cukier

Wykonanie:

Kiszoną kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, poszatkować, wrzucić do miseczki. Cebulkę obrać, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Wkroić natkę pietruszki, dodać oliwę, wymieszać, doprawić pieprzem i cukrem do smaku. Schłodzić.

Smacznego!

3 komentarze:

degustatorka pisze...

Pycha, bardzo lubię takie surówki.

klliisiaa pisze...

ależ dawno nie jadłam kiszonej kapusty... narobiłaś mi ochoty na kapusniak! :DD

Dusia pisze...

Szybkie i smaczne:)