- 2 szklanki makaronu świderki
- 200 g szynki
- 200 g sera żółtego
- 1 puszka kukurydzy
- 4 - 5 szt. ogórków korniszonów (w zależności od wielkości)
- 2 czerwone papryki (wkroiłam 1 czerwoną i 1 zieloną)
- natka pietruszki
- majonez
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Szynkę i ser żółty pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Ogórki korniszony pokroić w kostkę, nadmiar soku odcedzić na durszlaku. Papryki oczyścić z pestek i pokroić w kostkę.
Wszystkie wymienione składniki połączyć z makaronem. Wkroić natkę pietruszki. Dodać kilka łyżek majonezu. Doprawić ziołami, solą i pieprzem do smaku. Schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz