sobota, 11 lutego 2012

Jajo w szynce w kształcie serca


Składniki (dla 1 osoby):

  • 2 plastry szynki
  • 1 jajo
  • sól
  • szczypiorek
  • olej do smażenia

Wykonanie:

W szynce (jednocześnie w dwóch plastrach) wyciąć serce.
Jajo wbić do kubeczka.

Rozgrzać trochę oleju na patelni. Przełożyć szynkę na rozgrzaną patelnię (2 plastry złączone ze sobą), chwilę podsmażyć. Ostrożnie do środka przelać jajo, smażyć do momentu ścięcia się jaja. Oprószyć solą i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!


Walentynki 2012. Czym TO się je?

3 komentarze:

Siaśka pisze...

ale cudne!! na początku myślałam, że na szynce położyłaś foremkę serduszkową

kachna pisze...

Siaśka - a no nie :)

Anonimowy pisze...

Znakomity pomysl! Pisze sie na takie walentynkowe jajeczko jak najbardziej! :)
Bardzo dziekuje za udzial w akcji!

www.lejdi-of-the-house.bloog.pl