Składniki:
- 5 bułeczek
- 1 średnia cebula
- 4 pieczarki
- 5 plastrów salami
- 5 plasterków sera żółtego
- koncentrat pomidorowy
- bazylia
- oregano
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie:
Ściąć górę z każdej bułeczki, wydrążyć miąższ. Posmarować wnętrze koncentratem pomidorowym, oprószyć bazylią i oregano.
Rozgrzać olej na patelni. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, zrumienić na złoto, oprószyć solą, zdjąć z patelni. Pieczarki umyć pokroić w plastry, podsmażyć na pozostałym oleju, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć. Salami pokroić w kostkę.
Uzupełnić wnętrze każdej bułeczki kolejno: salami, cebulką i pieczarkami.
Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 7 - 8 min*. Pod koniec pieczenia rozłożyć na każdej bułeczce ser żółty.
3 komentarze:
Pomysłowe i super apetyczne ;]
Takie domowe pizzerki muszą być przepyszne :)
Lovelykate - oj tak :) a co więcej szybko je się robi
Prześlij komentarz