Składniki:
- 13 naleśników
- 2 duże cebule
- 400 g pieczarek
- sól (kucharek)
- pieprz
- 1 jajo + kilka łyżek mleka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Rozgrzać olej na patelni. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na złoto. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę dodać do cebuli, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć, po czym odstawić do ostudzenia.
Gotowe naleśniki nadziewać przygotowanym farszem pieczarkowo - cebulowym, zwijać w kopertę. Jajo roztrzepać z kilkoma łyżkami mleka. Maczać krokiety w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor.
4 komentarze:
Ale mi smaku zrobiłaś. Ja do takich krokietów dodaję jeszcze ser żółty i po przekrojeniu tak ładnie się ciągnie i super smakuje z pieczarkami :)
looks so fresh & delicious..;)
Tasty Appetite
Dla mnie do tego koniecznie barszczyk! :)
Uwielbiam krokiety z pieczarkami, ja dodaję jeszcze ser żółty :) pozdrawiam
Prześlij komentarz