niedziela, 8 stycznia 2012

Krokiety z farszem pieczarkowo - cebulowym


Składniki:
  • 13 naleśników
  • 2 duże cebule
  • 400 g pieczarek
  • sól (kucharek)
  • pieprz
  • 1 jajo + kilka łyżek mleka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Rozgrzać olej na patelni. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na złoto. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę dodać do cebuli, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć, po czym odstawić do ostudzenia.

Gotowe naleśniki nadziewać przygotowanym farszem pieczarkowo - cebulowym, zwijać w kopertę. Jajo roztrzepać z kilkoma łyżkami mleka. Maczać krokiety w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!








4 komentarze:

Daria Anna pisze...

Ale mi smaku zrobiłaś. Ja do takich krokietów dodaję jeszcze ser żółty i po przekrojeniu tak ładnie się ciągnie i super smakuje z pieczarkami :)

Jayanthy Kumaran pisze...

looks so fresh & delicious..;)
Tasty Appetite

Saratelka pisze...

Dla mnie do tego koniecznie barszczyk! :)

Paszczak pisze...

Uwielbiam krokiety z pieczarkami, ja dodaję jeszcze ser żółty :) pozdrawiam

Print