środa, 11 stycznia 2012

Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi

 

Składniki na 2 porcje:
  • 4 jaja
  • 4 plastry szynki
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • szczypiorek
  • sól 
  • pieprz
  • łyżka masła

Wykonanie:

Jaja roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kwadraty. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. 

Rozgrzać masło na patelni, zrumienić szynkę, dodać pomidorki i szczypiorek, podsmażyć. Na koniec zalać roztrzepanymi jajami, wymieszać, smażyć do momentu ścięcia się jajek.

Smacznego!

10 komentarzy:

Dusia pisze...

to moja ulubiona wersja jajecznicy:)

Kermeet pisze...

Też bardzo lubię taką jajecznicę :)

kachna pisze...

Dusia - moja też :)

Blackdiamondin pisze...

hmm ja pomidorów nie lubię, ale samą jajecznicę bardzo chętnie:)

mnemonique pisze...

cudne kolory, taka jajecznica kojarzy mi się z wiosną, nie wiem czemu. Pychotka.
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com

Szarlotek pisze...

Lubię ja latem , kiedy mam własne pomidory...Wtedy to klękajcie narody, taka jest smaczna :)

Kamila pisze...

Z pomidorami to moja ulubiona wersja, przyznam że lubię jak jest sporo cebuli :)

Kaś pisze...

oj lubię to, bardzo :)

agnieszka pisze...

Pyszne śniadanie ;) uwielbiam!

Russkaya pisze...

Moja siostra zawsze jadała takie śniadanie w wakacje, kiedy jeszcze razem mieszkałyśmy. I powiem Ci szczerze, że nikt nie zrobił mi tak pysznej jajecznicy z pomidorami jak ona :)

Print