niedziela, 23 września 2012

Naleśniki z pieczarkowo-cebulowym farszem, zapiekane z serem żółtym

 

Składniki:

  • 12 naleśników (z tego przepisu)
  • 300 g pieczarek
  • 2 cebule
  • kucharek
  • pieprz
  • 300 g sera żółtego
  • olej

Wykonanie:

Usmażyć naleśniki. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać trochę oleju na patelni, zrumienić cebulę, dodać pieczarki, całość podsmażyć. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.

Naleśniki nadziewać farszem pieczarkowo - cebulowym, zwijać w kopertę. Piekarnik rozgrzać do 175°C. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, posypać żółtym serem, zapiec.
Podawać w/g uznania - u mnie z keczupem.

Smacznego!



1 komentarz:

Kasia pisze...

mmm... jeszcze pod pierzynką serowa :)

Print