środa, 18 stycznia 2012

Drobiowe roladki z żółtym serem


Składniki (dla 2 osób):

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 50 g sera żółtego 
  • pieprz
  • sól
  • 1 jajo
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem, aby nie podziurawić mięsa. 
Kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na każdym plastrze mięsa rozłożyć po trochu sera żółtego, zwinąć w roladkę (dla ułatwienia można spiąć wykałaczką). 

W głębokim talerzu roztrzepać jajo, maczać w nim roladki, po czym obtoczyć w bułce tartej. 
Rozgrzać olej na patelni, smażyć roladki na złoto z każdej strony.

Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego!




1 komentarz:

Paszczak pisze...

Uwielbiam takie roladki :)

Print