środa, 9 listopada 2011

Pierogi z kiszoną kapustą


Składniki (dla 6 osób):
  • ciasto na pierogi
  • 1 cebula
  • 500 g kiszonej kapusty (z marchewką)
  • pieprz
  • kucharek
  • olej

Wykonanie:

Rozgrzać olej na patelni. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na złoty kolor. Kapustę pokroić drobno, dodać do cebuli na patelnię. Dusić ok. 30 min. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ostudzić.

Ciasto zrobić w/g przepisu. Rozwałkować, wycinać koła. Nadziewać farszem z kiszonej kapusty, zlepiać pierogi.

W między czasie wstawić wodę do gotowania, osolić i dodać kilka kropel oleju. Wkładać pierogi do gotującej się wody. Gotować chwilę na średnim ogniu do momentu wypłynięcia. Podawać z okraszoną cebulką.

Smacznego!








2 komentarze:

Anonimowy pisze...

cudne,kocham takie polaczenia,zrobie koniecznie.Maja38.

DumaNarodu pisze...

zabieram się właśnie do robienia <3

Print