środa, 23 listopada 2011

Zapiekanki z salami


Składniki:
  • 4 pieczarki
  • 1 mała cebulka
  • 8 połówek bułki (może być chleb, w/g uznania)
  • koncentrat pomidorowy
  • 8 plasterków salami / kiełbasy
  • 8 plastrów sera żółtego

Wykonanie:

Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.

Rozgrzać piekarnik do 170 st.C.
Bułki posmarować cienko koncentratem pomidorowym (można zamiast koncentratu położyć plastry pomidora). Rozłożyć plastry salami bądź kiełbasy, pieczarki i cebulę. Zapiec ok. 10 min. Pod koniec pieczenia rozłożyć plastry żółtego sera. 

Można polać keczupem. Pycha śniadanko :)

Smacznego!


5 komentarzy:

Nemi pisze...

Robiłam takie zapiekanki, jak wracałam po całym dniu na uczelni:) Ciepłe i smakowite:)

Kaś pisze...

jejku jak ja je lubię! koniecznie z dużą ilością ciągnącego się sera ;)

Dusia pisze...

my podobne robiliśmy kiedyś ale smażąc na patelni

zjedz_mnie pisze...

Poproszę takie cudo na śniadanko ;]

Russkaya pisze...

Chcę! :-)

Print