czwartek, 17 listopada 2011

Tortilla z kurczakiem


Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • duża cebula
  • 2 pomidory
  • 6 ogórków korniszonów
  • placki tortilli
  • sałata (ja użyłam mix 3 sałat)
  • kilka łyżek sosu czosnkowego

Wykonanie:

Pierś umyć, osuszyć, pokroić w paski/kawałki. Oprószyć przyprawą do kurczaka i pieprzem, odstawić do przegryzienia.

Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażyć kawałki kurczaka, zdjąć. Cebulę obrać pokroić w kostkę lub piórka, zeszklić, zdjąć.
Pomidory pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w kostkę/ w zapałki.

Na każdym placku położyć kilka liści sałaty, 2 łyżki podsmażonej piersi kurczaka, trochę cebuli, polać 1 łyżką sosu czosnkowego. Rozłożyć 2 łyżki pokrojonego pomidora i 2 łyżki pokrojonych korniszonów, ponownie polać 1 łyżką sosu czosnkowego, zwinąć w tortillę - można owinąć folią aluminiową.

Smacznego!



4 komentarze:

Dusia pisze...

uwielbiam tortille, ale pysznie Twoja wygląda no i z domowych placków:)

piegusek1976 pisze...

ale pysznie wygląda no i najważniejsze że z placków domowej roboty!!! pozdrawiam

Marta pisze...

Uwielbiam tortille. Kupiłam ostatnio opakowanie gotowych i codziennie niemalże kombinuję ze środkiem :)

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

o mi teraz narobiłas smaka!

Print