Składniki (dla 3 osób):
- ok. 400 g mięsa wieprzowego
- sól
- pieprz
- 1 mała cebulka
- 1 ogórki kiszone
- musztarda ostra
- 8 plastrów szynki
- 8 plastrów sera żółtego
- mąka do obtoczenia zrazów
- olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na 8 kotletów, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem z obu stron, odłożyć. Cebulkę obrać, pokroić w piórka. Ogórki kiszone pokroić w zapałki. Kotlety posmarować musztardą, na każdy położyć plaster szynki, plaster sera żółtego, trochę cebulki i kilka zapałek ogórka, zwinąć w rulonik - można spiąć wykałaczką.
Rozgrzać olej na patelni. Zrazy obtaczać w mące, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać w/g uznania, u mnie z ryżem i sałatką.
Smacznego!
4 komentarze:
Zrazy są niezawodne. Zawsze wszystkim smakują :)
Pysznie zrolowane :)
Pyszny obiadek:)
Z szynką i serem musiały być pyszne, lubię zrazy :)
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz