niedziela, 28 października 2012

Naleśniki o smaku Cappucino



Składniki (na 8 dużych naleśników):

  • 2 jaja
  • 3 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 1 szkl. mleka
  • 240 g mąki pszennej
  • 3 łyżki cappucino - u mnie o smaku waniliowym
  • 1 szkl. wody niegazowanej

Wykonanie:

Do wysokiej miski wbić jaja, wsypać cukier i sól, roztrzepać widelcem. Wlać mleko, wymieszać. Wsypać mąkę i cappucino, wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wlać wodę, wymieszać do połączenia się składników.

Rozgrzać patelnię. Smażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.

Smacznego!

1 komentarz:

Daria pisze...

świetny pomysł na ten aromat cappuccino w naleśnikach!:) w sumie na to akurat bym nie wpadła!

Print