niedziela, 28 października 2012

Mielone zapiekane z pieczarkami i serem żółtym


Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 jajo
  • 2 łyżki bułki tartej
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • 3 pieczarki
  • 100 g sera żółtego
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Do mięsa mielonego wbić jajo, dodać bułkę tartą, oprószyć przyprawą do mięsa, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem, wymieszać. Mięso podzielić na kotlety. Rozgrzać olej na patelni. Kotlety obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor.

Pieczarki pokroić w plastry, zrumienić na patelni, zdjąć. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, kotlety przekroić wzdłuż, ułożyć w naczyniu, rozłożyć pieczarki, wierzch posypać serem żółtym, zapiec.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Print