poniedziałek, 2 stycznia 2012

Sałatka z czerwoną fasolą


Składniki (na 8 - 10 porcji):
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • 200 g szynki z indyka
  • 200 g sera żółtego
  • majonez
  • sos francuski (moze być włoski) Knorr
  • zielony szczypiorek

Wykonanie:

Fasolę i kukurydzę odcedzić z zalewy. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Szynkę i ser żółty również pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.

Wszystkie składniki połączyć w misce, dodać majonez oraz sos w/g przepisu na opakowaniu (sos wymieszany z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju). Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce co najmniej godzinę.

Smacznego!

5 komentarzy:

magda k. pisze...

sałatka prezentuje się smakowicie :)

Dusia pisze...

Jaka kolorowa cudna!

Kasia, Slodkie fantazje pisze...

jako że uwielbiam wszelkie sałatki przepis zapisuję, pewnie niedługo się skuszę :) pozdrawiam serdecznie :)

Anonimowy pisze...

Sałatka pyszna!:) I wygląda też bardzo ładnie. Polecam:)

kachna pisze...

Anonimowy - to chyba moja ulubiona :)

Print