czwartek, 17 listopada 2022

Sałatka z czerwoną fasolą


Składniki (na 8 - 10 porcji):
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • 200 g szynki z indyka
  • 200 g sera żółtego
  • majonez
  • sos francuski (moze być włoski) Knorr
  • zielony szczypiorek

Wykonanie:

Fasolę i kukurydzę odcedzić z zalewy. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Szynkę i ser żółty również pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.

Wszystkie składniki połączyć w misce, dodać majonez oraz sos w/g przepisu na opakowaniu (sos wymieszany z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju). Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce co najmniej godzinę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Print