sobota, 16 lutego 2013

Pasta z tuńczykiem



Składniki:
  • 125 g ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 3 - 4 korniszony
  • 1 por
  • natka pietruszki
  • keczup
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzić i ostudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Jaja i korniszony pokroić w kostkę (nadmiar soku z ogórków odcedzić na durszlaku). Por pokroić w półksiężyce.

Do miski z tuńczykiem dodać ryż, jaja, ogórki i por. Wkroić natkę pietruszki, dodać kilka łyżek keczupu i majonezu, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!


1 komentarz:

pasjonatka pisze...

uwielbiam tunczyka :D

Print