sobota, 29 grudnia 2012

Sałatka brokułowa


Składniki:
  • 1 średni brokuł
  • 1 duża marchew
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 puszka kukurydzy
  • natka pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na różyczki. W garnku zagotować wodę z solą, brokułowe różyczki ugotować al'dente, odcedzić, ostudzić. Marchew ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w kostkę. Jaja i ogórki (nadmiar soku z ogórków odcedzić na durszlaku) pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

Do większej miski przełożyć wszystkie składniki, wkroić natkę pietruszki, dodać kilka łyżek majonezu, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Print