środa, 20 czerwca 2012

Sałatka z jajkiem w roli głównej


Składniki:

  • sałata lodowa
  • 1 papryka czerwona
  • 1 świeży ogórek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • sos francuski knorr

Wykonanie:

Sałatę lodową porwać na kawałki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę lub paseczki. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolę odcedzić na durszlaku.
Ugotowane jaja obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miski wraz sałatą, papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną fasolą, wymieszać. Przygotować sos francuski wg przepisu na opakowaniu, polać sałatkę, wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

Smacznego!

2 komentarze:

Dusia pisze...

mam ochotę teraz na taką:)

Nemi pisze...

Lekka i zdrowa:) Idealna na upały:)

Print