Składniki (dla 2 osób):
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 50 g sera żółtego
- pieprz
- sól
- 1 jajo
- bułka tarta
- olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem, aby nie podziurawić mięsa.
Kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na każdym plastrze mięsa rozłożyć po trochu sera żółtego, zwinąć w roladkę (dla ułatwienia można spiąć wykałaczką).
W głębokim talerzu roztrzepać jajo, maczać w nim roladki, po czym obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej na patelni, smażyć roladki na złoto z każdej strony.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Smacznego!
1 komentarz:
Uwielbiam takie roladki :)
Prześlij komentarz