niedziela, 22 stycznia 2012

Pasta serowo - jajeczna


Składniki (na 8 - 10 porcji):

  • 250 g sera białego półtłustego
  • 4 jaja
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Ser biały dokładnie rozetrzeć widelcem w miseczce. Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Dodać do twarogu, rozcierając widelcem. Oprószyć natką pietruszki, dodać śmietanę, wymieszać.
Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gotową pastą smarować chleb lub bułkę posmarowaną masłem.

Smacznego!

4 komentarze:

agattekh pisze...

Uwielbiam takie pasty :-)

GotującaWmM pisze...

Lubię takie proste rozwiązania na kanapki :) a jednocześnie nie jest to ser i szynka ;P

monami pisze...

u mnie był zawsze tylko majonez i jajka, chętnie wypróbuję z serem :)

Daria Anna pisze...

Moja kolezanka taka robi zawsze gdy u niej jestem :), ja w koncu musze sie tez za nia wziasc bo jest pyszna.