Składniki (na 8 - 10 porcji):
- 250 g sera białego półtłustego
- 4 jaja
- natka pietruszki
- 4 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Ser biały dokładnie rozetrzeć widelcem w miseczce. Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Dodać do twarogu, rozcierając widelcem. Oprószyć natką pietruszki, dodać śmietanę, wymieszać.
Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową pastą smarować chleb lub bułkę posmarowaną masłem.
Smacznego!
4 komentarze:
Uwielbiam takie pasty :-)
Lubię takie proste rozwiązania na kanapki :) a jednocześnie nie jest to ser i szynka ;P
u mnie był zawsze tylko majonez i jajka, chętnie wypróbuję z serem :)
Moja kolezanka taka robi zawsze gdy u niej jestem :), ja w koncu musze sie tez za nia wziasc bo jest pyszna.
Prześlij komentarz