Składniki (dla 6 osób):
- ciasto na pierogi
- 1 cebula
- 500 g kiszonej kapusty (z marchewką)
- pieprz
- kucharek
- olej
Wykonanie:
Rozgrzać olej na patelni. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na złoty kolor. Kapustę pokroić drobno, dodać do cebuli na patelnię. Dusić ok. 30 min. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ostudzić.
Ciasto zrobić w/g przepisu. Rozwałkować, wycinać koła. Nadziewać farszem z kiszonej kapusty, zlepiać pierogi.
W między czasie wstawić wodę do gotowania, osolić i dodać kilka kropel oleju. Wkładać pierogi do gotującej się wody. Gotować chwilę na średnim ogniu do momentu wypłynięcia. Podawać z okraszoną cebulką.
Smacznego!
2 komentarze:
cudne,kocham takie polaczenia,zrobie koniecznie.Maja38.
zabieram się właśnie do robienia <3
Prześlij komentarz