Składniki:
- 4 pieczarki
- 1 mała cebulka
- 8 połówek bułki (może być chleb, w/g uznania)
- koncentrat pomidorowy
- 8 plasterków salami / kiełbasy
- 8 plastrów sera żółtego
Wykonanie:
Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.
Rozgrzać piekarnik do 170 st.C.
Bułki posmarować cienko koncentratem pomidorowym (można zamiast koncentratu położyć plastry pomidora). Rozłożyć plastry salami bądź kiełbasy, pieczarki i cebulę. Zapiec ok. 10 min. Pod koniec pieczenia rozłożyć plastry żółtego sera.
Można polać keczupem. Pycha śniadanko :)
5 komentarzy:
Robiłam takie zapiekanki, jak wracałam po całym dniu na uczelni:) Ciepłe i smakowite:)
jejku jak ja je lubię! koniecznie z dużą ilością ciągnącego się sera ;)
my podobne robiliśmy kiedyś ale smażąc na patelni
Poproszę takie cudo na śniadanko ;]
Chcę! :-)
Prześlij komentarz