Składniki:
- 1,5 szkl. mąki pszennej
- 1 jajo
- 1/4 szkl. mleka
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Do miski przesiać mąkę. Jajo roztrzepać widelcem w kubku. Do mąki wlać mleko i jajo, po czym wyrobić ciasto.
Blat oprószyć mąką, rozwałkować cienki placek, oprószyć dobrze mąką z obu stron, następnie zwinąć w rulon i pokroić w plastry.
Wstawić garnek z wodą do gotowania, osolić i dodać 2 łyżki oleju. Makaron wrzucać do gotującej się wody, gotować kilka minut od chwili wypłynięcia.
Doskonały do zup a nawet spaghetti :)
Blat oprószyć mąką, rozwałkować cienki placek, oprószyć dobrze mąką z obu stron, następnie zwinąć w rulon i pokroić w plastry.
Wstawić garnek z wodą do gotowania, osolić i dodać 2 łyżki oleju. Makaron wrzucać do gotującej się wody, gotować kilka minut od chwili wypłynięcia.
Doskonały do zup a nawet spaghetti :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz