poniedziałek, 7 listopada 2011

Pasta rybna


Składniki (na 8 - 10 porcji):

  • makrela wędzona 
  • paprykarz szczeciński (300 g)
  • pół małej cebuli
  • 2 - 3 jaja (w zależności od wielkości)
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • 2 - 3 łyżki ketchupu
  • pieprz
  • nać pietruszki

Wykonanie:

Makrelę obrać z ości i skóry, mięso wrzucić do miski. Dodać paprykarz. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Nać pietruszki drobno posiekać. Cebulę, jaja i pietruszkę dodać do poprzednich składników. Następnie dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem. 

Pastą smarować chlebek / bułkę posmarowaną masłem.

Smacznego!


1 komentarz:

piegusek1976 pisze...

robię podobną ale ze świeżej rybki, przypomina też bardzo paprykarz szczeciński :) pozdrawiam