Składniki (na 8 - 10 porcji):
- makrela wędzona
- paprykarz szczeciński (300 g)
- pół małej cebuli
- 2 - 3 jaja (w zależności od wielkości)
- 2 - 3 łyżki majonezu
- 2 - 3 łyżki ketchupu
- pieprz
- nać pietruszki
Wykonanie:
Makrelę obrać z ości i skóry, mięso wrzucić do miski. Dodać paprykarz. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Nać pietruszki drobno posiekać. Cebulę, jaja i pietruszkę dodać do poprzednich składników. Następnie dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem.
Pastą smarować chlebek / bułkę posmarowaną masłem.
1 komentarz:
robię podobną ale ze świeżej rybki, przypomina też bardzo paprykarz szczeciński :) pozdrawiam
Prześlij komentarz