Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- pieprz
- duża cebula
- 2 pomidory
- 6 ogórków korniszonów
- 4 placki tortilli
- sałata (ja użyłam mix 3 sałat)
- kilka łyżek sosu czosnkowego
Wykonanie:
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w paski/kawałki. Oprószyć przyprawą do kurczaka i pieprzem, odstawić do przegryzienia.
Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażyć kawałki kurczaka, zdjąć. Cebulę obrać pokroić w kostkę lub piórka, zeszklić, zdjąć.
Pomidory pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w kostkę/ w zapałki.
Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażyć kawałki kurczaka, zdjąć. Cebulę obrać pokroić w kostkę lub piórka, zeszklić, zdjąć.
Pomidory pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w kostkę/ w zapałki.
Na każdym placku położyć kilka liści sałaty, 2 łyżki podsmażonej piersi kurczaka, trochę cebuli, polać 1 łyżką sosu czosnkowego. Rozłożyć 2 łyżki pokrojonego pomidora i 2 łyżki pokrojonych korniszonów, ponownie polać 1 łyżką sosu czosnkowego, zwinąć w tortillę - można owinąć folią aluminiową.
4 komentarze:
uwielbiam tortille, ale pysznie Twoja wygląda no i z domowych placków:)
ale pysznie wygląda no i najważniejsze że z placków domowej roboty!!! pozdrawiam
Uwielbiam tortille. Kupiłam ostatnio opakowanie gotowych i codziennie niemalże kombinuję ze środkiem :)
o mi teraz narobiłas smaka!
Prześlij komentarz