Składniki:
- 12 naleśników (z tego przepisu)
- 300 g pieczarek
- 2 cebule
- kucharek
- pieprz
- 300 g sera żółtego
- olej
Wykonanie:
Usmażyć naleśniki. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać trochę oleju na patelni, zrumienić cebulę, dodać pieczarki, całość podsmażyć. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.
Naleśniki nadziewać farszem pieczarkowo - cebulowym, zwijać w kopertę. Piekarnik rozgrzać do 175°C. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, posypać żółtym serem, zapiec.
Podawać w/g uznania - u mnie z keczupem.
Smacznego!
1 komentarz:
mmm... jeszcze pod pierzynką serowa :)
Prześlij komentarz