poniedziałek, 10 września 2012

Domowe musli



Składniki:

  • 400 g płatków owsianych
  • 400 g płatków żytnich
  • 150 g pestek słonecznika łuskanych
  • 150 g pestek z dyni łuskanych
  • 100 g śliwki suszonej
  • 100 g moreli suszonej
  • 100 g rodzynek
  • 100 g żurawiny
  • 50 g orzeszków ziemnych niesolonych 
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 50 g migdałów

Wykonanie:

W dużej misce wymieszać wszystkie wymienione wyżej składniki - można zmieniać ilość poszczególnych składników wg upodobania. Wsypać do szczelnie zamykanego pojemnika, np. do słoika. 

Podawać z mlekiem, jogurtem, itp.

Smacznego!

5 komentarzy:

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Wiadomo! Domowe-najlepsze!
Pysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)

Kamila pisze...

Doskonałe, miło Cię widzieć :) Pozdrawiam

kaczodajnia pisze...

Nie ma jak domowe :)

kachna pisze...

Bardzo dziękuje :) Pozdrawiam!

pasjonatka pisze...

domowe zawsze naj ;)