Składniki:
- 250 g mięsa mielonego
- 1 jajo
- 2 łyżki bułki tartej
- przyprawa do mięsa mielonego
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- 3 pieczarki
- 100 g sera żółtego
- olej do smażenia
Wykonanie:
Do mięsa mielonego wbić jajo, dodać bułkę tartą, oprószyć przyprawą do mięsa, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem, wymieszać. Mięso podzielić na kotlety. Rozgrzać olej na patelni. Kotlety obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Pieczarki pokroić w plastry, zrumienić na patelni, zdjąć. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, kotlety przekroić wzdłuż, ułożyć w naczyniu, rozłożyć pieczarki, wierzch posypać serem żółtym, zapiec.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz