Składniki: (na ok. 13 krokietów)
- 1 cebula
- 4 - 5 pieczarek
- sól
- pieprz
- 13 naleśników
- koncentrat pomidorowy
- 7 parówek
- 13 plastrów sera żółtego
- olej do smażenia
Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę, podsmażyć na rumiano. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, dodać do cebuli na patelnię, osolić i oprószyć pieprzem, podsmażyć. Tak przygotowany farsz ostudzić.
Naleśniki usmażyć w/g przepisu. Środek każdego naleśnika posmarować koncentratem pomidorowym, położyć połowę kiełbaski - parówki i łyżkę farszu. Składać brzegi naleśnika do środka, by uzyskać kwadrat. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia położyć plasterek żółtego sera aby się roztopił. (Usmażone naleśniki można ułożyć w blaszce i podpiec chwile w piekarniku do momentu roztopienia sera żółtego)
Podawać polane keczupem.
Smacznego!
Propozycja: Farsz można zrobić w/g uznania, dodając dodatkowo paprykę, bądź ogórki - korniszony, pokrojone w kostkę.
Przepis bierze udział w akcji Faszerowany Zawrót Głowy
2 komentarze:
pyszie wyglądają, ja taka głodna więc z chęcia bym poczęstowała się.
wyglądają pysznie...;)
Prześlij komentarz