Składniki:
- 125 g ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 3 - 4 korniszony
- 1 por
- natka pietruszki
- keczup
- majonez
- sól
- pieprz
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzić i ostudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Jaja i korniszony pokroić w kostkę (nadmiar soku z ogórków odcedzić na durszlaku). Por pokroić w półksiężyce.
Do miski z tuńczykiem dodać ryż, jaja, ogórki i por. Wkroić natkę pietruszki, dodać kilka łyżek keczupu i majonezu, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
1 komentarz:
uwielbiam tunczyka :D
Prześlij komentarz