Składniki:
- 2 płaskie łyżeczki żelatyny
- 1 łyżka golden syrupu
- 400 ml śmietanki kremówki
- aromat waniliowy
- 1 płaska łyżka cukru pudru z wanilią
- sos karmelowy
Wykonanie:
Do szklanki wsypać żelatynę, zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić.
Do rondelka wlać golden syrup, śmietankę i kilka kropel aromatu, mieszając podgrzać na średnim ogniu, do rozpuszczenia się goldenu syrupu (nie zagotować!). Następnie dodać cukier puder i napęczniałą żelatynę. Ciągle mieszając podgrzać do rozpuszczenia się składników. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Przelać do miseczek, kubeczków. Wstawić do lodówki do stężenia, na co najmniej 2 godz. - odstawiłam na noc. Podawać z sosem karmelowym.
Smacznego!
1 komentarz:
idealna ;)
Prześlij komentarz