Składniki:
- 1 średni brokuł
- 1 duża marchew
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 3 ogórki kiszone
- 1 puszka kukurydzy
- natka pietruszki
- majonez
- sól
- pieprz
Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na różyczki. W garnku zagotować wodę z solą, brokułowe różyczki ugotować al'dente, odcedzić, ostudzić. Marchew ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w kostkę. Jaja i ogórki (nadmiar soku z ogórków odcedzić na durszlaku) pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Do większej miski przełożyć wszystkie składniki, wkroić natkę pietruszki, dodać kilka łyżek majonezu, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz