- 4 grube plastry mięsa wieprzowego (ok. 450 g)
- 1 cebula
- 3 jaja
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki natki pietruszki
- kucharek
- czosnek granulowany
- majeranek
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć kucharkiem i pieprzem, wymieszać, odstawić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Jaja roztrzepać na kogel-mogel.
Do mięsa dodać cebulkę, wlać roztrzepane jaja, dodać mąkę ziemniaczaną, natkę pietruszki, oprószyć czosnkiem granulowanym i majerankiem, dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem - powstanie konsystencja lejąca "ciasta".
Do mięsa dodać cebulkę, wlać roztrzepane jaja, dodać mąkę ziemniaczaną, natkę pietruszki, oprószyć czosnkiem granulowanym i majerankiem, dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem - powstanie konsystencja lejąca "ciasta".
Rozgrzać olej na patelni, łyżką nakładać ciasto, formując kotlety - steki.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Smacznego!
3 komentarze:
fajne to Twoje mięsko:) Na pewno jest bardzo smaczne:) pozdrawiam ciepło
ale fajne :D muszę spróbować :P
warzywko, czosnek i majeranek wszystko co lubię :)
Prześlij komentarz