Składniki na 2 porcje:
- 4 jaja
- 4 plastry szynki
- 6 pomidorków koktajlowych
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- łyżka masła
Wykonanie:
Jaja roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kwadraty. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać.
Rozgrzać masło na patelni, zrumienić szynkę, dodać pomidorki i szczypiorek, podsmażyć. Na koniec zalać roztrzepanymi jajami, wymieszać, smażyć do momentu ścięcia się jajek.
Smacznego!
10 komentarzy:
to moja ulubiona wersja jajecznicy:)
Też bardzo lubię taką jajecznicę :)
Dusia - moja też :)
hmm ja pomidorów nie lubię, ale samą jajecznicę bardzo chętnie:)
cudne kolory, taka jajecznica kojarzy mi się z wiosną, nie wiem czemu. Pychotka.
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Lubię ja latem , kiedy mam własne pomidory...Wtedy to klękajcie narody, taka jest smaczna :)
Z pomidorami to moja ulubiona wersja, przyznam że lubię jak jest sporo cebuli :)
oj lubię to, bardzo :)
Pyszne śniadanie ;) uwielbiam!
Moja siostra zawsze jadała takie śniadanie w wakacje, kiedy jeszcze razem mieszkałyśmy. I powiem Ci szczerze, że nikt nie zrobił mi tak pysznej jajecznicy z pomidorami jak ona :)
Prześlij komentarz