Składniki (na 2 - 3 porcje):
- 2 pętka kiełbasy
- 200 g pieczarek
- 2 duże cebule
- 6 ogórków korniszonów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- kucharek
- pieprz
- cukier do smaku
- vegeta w płynie
- olej do smażenia
Rozgrzać trochę oleju na patelni podsmażyć kiełbaskę, zdjąć do garnka. Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, zrumienić, po czym dorzucić pieczarki, wymieszać i podsmażyć, zdjąć do garnka. Na koniec podsmażyć ogórki i dodać do garnka.
Wszystkie składniki w garnku wymieszać. Następnie podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić ok. 15 min. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić kucharkiem, pieprzem i cukrem do smaku oraz skropić vegetą w płynie, zagotować.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
6 komentarzy:
Całkiem nietypowy bigos ;) chętnie bym takiego spróbowała ;)
Świetna sprawa taki bigos bez kapuchy;)
pozdrawiam
mniam, uwielbiam bigos :D
Robiłam kiedyś bardzo podobny i wszystkim smakował :)
Pozdrawiam!
Proponuję dodac jeszcze posiekaną kapustę pekińską i paprykę . Pycha.
Anonimowy - następnym razem wypróbuję, Pozdrawiam
Prześlij komentarz